Bambix beertje zwaait

Groeimelk

De GROTE
groeimelk gids

Groeimelk en peuters, het is een combinatie waar
heel wat ouders (en wetenschappers) een mening
over hebben. Vaak spelen persoonlijke voorkeuren
en eigen ervaringen mee. Elk verhaal is anders. Maar
over één ding zijn we het eens. We willen allemaal het
beste voor onze peuter. En het beste, jep, daar
behoort - voor de juiste doelgroep - ook groeimelk toe.

Bambix groeimelk wat wanneer en waarom

Groeimelk: wat, wanneer en waarom?

Groeimelk is aangepaste melkvoeding met essentiële bouwstoffen voor peuters vanaf 1 jaar. Je kind “groeit” na het eerste levensjaar op heel veel vlakken. Het begint te lopen, ontdekt zijn grijpgrage handjes en begint mama en papa vrolijk na te apen. Je peuter groeit uit tot een echt kapoentje. Geniet samen van deze heerlijke ontdekkingstocht!

Flesvoeding of borstvoeding?

First things first. Borstvoeding is en blijft wereldwijd het nummer één advies voor baby’s. We staan dan ook volledig achter de aanbeveling van de WHO om enkel borstvoeding te geven in de eerste zes maanden. Als borstvoeding om een of andere reden niet (meer) mogelijk is, is flesvoeding een uitstekend alternatief.

Voor welke leeftijd is groeimelk?

Soorten flesvoeding:

Zuigelingenmelk

Of “eersteleeftijdsmelk” (0-6 maanden) lijkt qua samenstelling best zo goed mogelijk op moedermelk, met een laag gehalte aan eiwitten en een lichte verteerbaarheid.

Opvolgmelk

Of “tweedeleeftijdsmelk” is speciaal bestemd voor baby’s van 6 tot 12 maanden. Deze melk is een ideale aanvulling op de eerste vaste voeding en papjes van baby’s.

Groeimelk

Vormt de ideale overgang tussen opvolgmelk (6-12 maanden) enerzijds en koemelk of plantaardige dranken anderzijds. Groeimelk is dus de perfecte keuze voor peuters vanaf 1 jaar. Kind en Gezin raadt een overstap naar groeimelk aan tussen 12 en 18 maanden.

Welke groeimelk kiezen

Groeimelk, de keuze van de mama's

Ok, de wetenschap is dus duidelijk. Groeimelk doet wat het moet. Maar denken de mama’s daar ook zo over? Zij zijn per slot van rekening toch “baas”? Wel, een enquête uit 2019 van Bambix en Mama Baas bij meer dan 800 mama’s is duidelijk: de grote meerderheid of 78,5% van de mama’s gaf aan vanaf 1 jaar groeimelk toe te voegen aan het dagelijkse voedingspatroon, als aanvulling op een gezonde vaste voeding. Van die 78,5% kiest 9 op de 10 mama’s voor gewone groeimelk. 1 op de 10 gaat voor soja groeidrink.

Belgische vlag

Bambix groeimelk:
Belgische topkwaliteit
zonder toegevoegde suikers

Wist je dat Bambix groeimelk de enige op en top Belgische groeimelk is die 100% afgestemd is op de voedingsaanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad voor peuters?

500ml Bambix groeimelk bevat de juiste dagelijkse hoeveelheden vitamines en mineralen voor jouw peuter.

En waar sommige andere groeimelk producenten extra suikers en zoetstoffen toevoegen, volgt Bambix groeimelk de aanbevelingen van Kind en Gezin en de Vlaamse Vereniging voor Kindergeneeskunde. Deze stelt: gezonde groeimelk bevat geen toegevoegde suikers of vanille aroma.

Bambix beertje en peuter
Soja of gewone groeidrink

Groeimelk versus plantaardige groeidrink: wat is het verschil?

Gewone plantaardige drinks volstaan – net als koemelk – niet om aan de behoeftes van baby’s en peuters te beschikken. Verkies je toch plantaardige drinks of heeft je peuter last van een koemelkeiwit-allergie of lactose-intolerantie, opteer dan voor een volwaardige, plantaardige groeidrink die hoogwaardige eiwitten bevat en verrijkt is met mineralen en vitaminen.

Ontdek Bambix soja en rijst groeidrink: alle voordelen van groeimelk maar 100% plantaardig, dus met 0% lactose. En bovendien laag in suikers.

Groeimelk van Bambix

Keuze te over in het schap van de supermarkt? Maak het jezelf gemakkelijk, met Bambix zit je altijd goed. Beregoed. Bambix biedt je een gamma  heerlijke 100% Belgische groeimelk en plantaardige groeidrinks, perfect aangepast aan de voedingsnoden van peuters vanaf 1 jaar. Met Bambix groeimelk ondersteun je de ontdekkingsreis van je kind met de juiste voedingsstoffen.

Smaakt dit naar meer? Ontdek snel ons volledige groeimelk gamma!

Bambix groeimelk

Bambix groeimelk bevat de juiste hoeveelheid hoogwaardige eiwitten, onverzadigde vetten (omega 3 en omega 6), complexe koolhydraten en vitaminen en mineralen.

Om rekening te houden met wat jouw kindje nodig heeft om te groeien, heeft Bambix een formule ontwikkeld.

IJzer: voor de cognitieve ontwikkeling
Calcium: voor sterke botten
Vitamine D: voor de normale werking van het immuunsysteem

Verder bevat Bambix groeimelk geen toegevoegde suikers. Kinderen die op jonge leeftijd zoete melk drinken, hebben het later moeilijk om over te stappen naar gewone koemelk. Groeimelk van Bambix verzekert je dus een vlotte overgang naar koemelk.

Bambix is verkrijgbaar in 1L en 200ml.

Bambix plantaardige groeidrinks

Bambix soja en rijst groeidrink zijn van nature vrij van lactose en melkeiwitten, maar garanderen je kind nog steeds alle belangrijke voedingsstoffen en zijn laag in suikers.

Om rekening te houden met wat jouw kindje nodig heeft om te groeien, heeft Bambix een formule ontwikkeld.

IJzer: voor de cognitieve ontwikkeling
Calcium: voor sterke botten
Vitamine D: voor de normale werking van het immuunsysteem

Bambix beertje berenkoekjes met honing

Tip:

Combineer Bambix Groeimelk met heerlijke Bambix koekjes.
Mmm, lekker nostalgisch!