Bambix Complete Care

De noodzakelijke voedingsstoffen voor de groei

  • Ijzer en vitamine C

    Voor een normale werking van de weerstand
  • Calcium en vitamine D

    Voor sterke botten en tanden
  • Vitamine B

    Voor energie

Een explosieve groei

Tussen de leeftijd van 1 en 3 jaar kent je kind een explosieve groei. De hersenen, de spijsvertering en het immuunsysteem ontwikkelen zich op een duizelingwekkende snelheid. De lengte verdubbelt, het gewicht vermenigvuldigt zich met 5 en de hersenen nemen elke dag toe met 1 gram.

Daarom is het belangrijk dat de voeding de juiste stoffen voorziet voor deze groei en ontwikkeling op korte, middel- en lange termijn. Welke zijn de voedingsstoffen waar je kleintje behoefte aan heeft, en welke rol hebben zij?

De essentiële voedingsstoffen voor een goede groei

Bambix Complete Care : perfect aangepast aan de voedingsnoden van je kind

Door rekening te houden met wat jouw kindje nodig heeft om te groeien heeft Bambix Groeimelk Complete Care ontwikkeld. De groeimelk is een melkbereiding die is aangepast aan de voedingsnoden van kinderen vanaf 1 jaar. Wat maakt Bambix Groeimelk bijzonder? Een hoog ijzergehalte (500 ml = 75% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid), het gehalte aan vitamine D en Omega 3, de afwezigheid van toegevoegde suikers en de juiste hoeveelheid eiwitten.

Eiwitten

Eiwitten dragen bij aan de ontwikkeling van de spieren en de groei van de hersenen. Je vindt eiwitten in verschillende vormen van vaste voeding, zoals vlees of vis. Het is belangrijk dat je kindje de aanbevolen hoeveelheid dagelijks inneemt (13 gr / dag).
Een dagelijkse inname van te veel eiwitten kan leiden tot overgewicht op latere leeftijd. Daarom heeft Bambix Groeimelk een verminderd aantal eiwitten (1,5 gr / 100 ml).

Ijzer en calcium

Ijzer en calcium zijn essentieel voor de groei van je peuter.

Ijzer staat in voor het transport en de opslag van zuurstof in de rode bloedcellen. Terwijl calcium helpt bij het versterken van de botten en de tanden. 

Vitamines

Vitamines spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling. Zo helpt vitamine B om energie vrij te maken uit de voeding en helpt vitamine C om calcium op te nemen.

Bambix, het beertje dat doet groeien.