Bambix duurzame verpakking

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Samen gaan we voor een betere planeet

Duurzaamheid

100_procent_Belgisch bambix

100%
Belgisch

De enige in België geproduceerde groeimelk, met weidemelk van bij ons

zonder-toegevoegde-suikers bambix

Zonder toegevoegde suikers

Voor een gezonde levensstijl vanaf de eerste levensjaren

Plantaardige-alternatieven bambix

Plantaardige alternatieven

Groeidrinks op basis van soja en rijst

duurzame-verpakking bambix

Duurzame verpakkingen

Met gecertificeerd karton en papieren rietjes

Een (h)eerlijk assortiment

Bij Bambix maken we (h)eerlijke producten voor (b)engels op een duurzame manier.

Wij geloven namelijk dat gezondheid en duurzaamheid hand in hand gaan.
Zo bestaat ons Bambix assortiment uit een brede waaier aan voedzame groeimelken en groeidrinks voor peuters vanaf 1 jaar. Ze zijn afgestemd op de Belgische voedingsaanbevelingen voor peuters vanaf 1 jaar en bevatten alle nodige voedingsstoffen voor de ondersteuning van de groei en dagelijkse activiteiten. Bovendien bevatten ze geen toegevoegde suikers*.

*bevat van nature aanwezige suikers

Een lokaal product met melk van bij ons

Wist je dat … Bambix de enige 100% Belgische groeimelk is? Daar zijn we best trots op!

Bambix is een merk van Inex, een familiaal zuivelbedrijf gevestigd in Oost-Vlaanderen. Dagelijks haalt Inex dagverse Belgische weidemelk op bij verschillende melkveebedrijven binnen een straal van 100 km rond het bedrijf. De weidemelk is afkomstig van koeien die minstens 120 dagen per jaar en 6 uur per dag op de wei doorbrengen.

Onze weidemelk is de basis voor onze groeimelk en deze wordt in de melkerij in Bavegem gemaakt volgens strenge kwaliteitsnormen. De kwaliteit van onze producten en het welzijn van de dieren zijn voor ons een topprioriteit.

Dankzij onze korte keten sparen we energie en verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Zo ben jij zeker van een op en top lokaal en duurzaam product.

Plantaardig

Aanvullend op ons assortiment groeimelken, bieden we ook twee groeidrinks aan op basis van soja en rijst. Deze zijn 100% plantaardig, bevatten geen lactose en zijn bovendien laag in suikers. Net zoals de groeimelken bevatten ook de Bambix groeidrinks alle nodige voedingsstoffen die jouw kapoen nodig heeft om de wereld te ontdekken.

Heeft jouw kleine spruit een koemelkeiwitallergie, lactose-intoleratie of houden jullie van een afwisselend voedingspatroon? Onze plantaardige groeidrinks vormen een volwaardig plantaardig alternatief voor groeimelk.

kindje drinkt rijst groeidrink
Bambix duurzame verpakking

Verpakt in een duurzaam jasje

Onze Bambix groeimelken en groeidrinks (1L) worden verpakt in een duurzame bio-based tetra-pack. Deze worden gemaakt van materialen van plantaardige oorsprong en het karton is volledig recycleerbaar. De doppen worden gemaakt van gecertificeerd rietsuiker. Dit alles draagt bij tot een vermindering van CO2-uitstoot.

Bambix brikjes nu met papieren rietjes

Om plastic voor éénmalig verbruik te verminderen, heeft zowel Europa als België het gebruik van plastic drinkrietjes bij wet verboden. Voortaan vind je alle kleine Bambix brikjes met een duurzaam rietje van gecertificeerd papier. Je kleine spruit kan genieten van z’n drankje ZONDER TE KAUWEN op het rietje.

Bambix is onderdeel van Inex en ook daar wordt hard gewerkt aan een duurzamere planeet. Benieuwd hoe duurzaamheid als een werkwoord is voor Inex?

Ontdek het duurzaamheidsbeleid van Inex.