De geweldige excuses van kinderen om niet te eten

Bambix blogt

De geweldige excuses van kinderen om niet te eten

Peuters of kleuters en eten … of beter gezegd: niet eten. Soms ben je aan tafel de wanhoop nabij. Want die boterham heeft niet de juiste vorm. Of die groente heeft een kleur die net niet meer in de smaak valt. Excuses heeft je bengel in overvloed!
Een bloemlezing (en wat tips, dat ook). Een moeilijk etertje heeft het allesbehalve moeilijk om een reden te bedenken waarom het eten dat jij zo liefdevol en met veel aandacht voor gezonde ingrediënten (moeder, hoe kom je erbij ;-)) op tafel zette NIET in dat kleine buikje zal belanden.

‘Maar er zit geen chocolade in!’
Poppy (4)

– Zucht ... dat klopt. En dat is bewust, mijn kind.

‘Ik wil mijn blauwe bord!’
Matiz (3)

– Juist, het bord dat nét in de vaatwasser zit en dat morgen dan weer niet goed genoeg is, want dan is het blijkbaar de dag waarop rood de enige juiste kleur is.

‘Je hebt mijn boterham in vier gesneden …’
Sien (3,5)

– Tip: er is geen tip. Je zal nooit, ik herhaal, nooit de boterham van je kind juist of in het juiste aantal stukjes snijden.

‘Omdat ze tijdens de maaltijd haar mond niet mocht afvegen aan mijn mouw, vond mijn dochter dat het gedaan was met eten. Het.ging.niet.meer.’
Mama Kim

‘Ik ben al groot genoeg en anders ga ik te veel groeien’
Noah (3)

‘Ik lust geen geel fruit!’
Lene (4)

– Aha, maar daar hebben we gelukkig een oplossing voor. Om je kindje toch wat fruit te laten eten kan je een zakje met fruitpap geven. Kleur? Die zie je niet. Bambix heeft zo’n handige knijpzakjes met verschillende bio fruitmixen. Je neemt ze ook super makkelijk mee ergens naartoe. Vanaf 6 maanden kan je kindje ze eten.

‘Er is geen ketchup bij. En dan glijdt dat niet goed in mijn keel’
Juul (3)

– Die eeuwige ketchup … aaaarrrgggghhh!

‘Er zitten draadjes in de prei! Die maken knopen in mijn buik’
Hannah (4)

Het voordeel van groeimelk als aanvulling

Het lukt niet altijd even goed om je kind voldoende vitamines en mineralen te geven. Dat heeft niets te maken met niet willen of geen goede ouder zijn, maar dat is nu eenmaal de realiteit op bepaalde dagen. Bijvoorbeeld als je kindje een moeilijke eetperiode doormaakt.
Op bepaalde momenten heeft zo’n kleintje ook al eens meer nood dan anders aan extra vitamines. In de winter bijvoorbeeld, of als het vaak geplaagd wordt door ziektekiemen.

Groeimelk, zoals groeimelk 1+ van Bambix, kan een goede aanvulling zijn op dat moment, want die is verrijkt met mineralen, vitamines en bevat gezonde vetzuren.

  • Vitamine D voor de normale werking van het immuunsysteem.
  • Sterke botten? Check, dankzij de calcium.
  • IJzer voor de cognitieve ontwikkeling.
  • Wist je dat groeimelk zelfs minder eiwitten bevat dan gewone koemelk? Op die manier kan je perfect binnen de Europese en Belgische voedingsaanbevelingen betreffende eiwit-, ijzer- en vitamine D-inname blijven, want zoals aangegeven is een teveel aan eiwitten ook niet goed.
  • Er zitten geen toegevoegde suikers in.

Bambix groeimelk 1+ is beschikbaar in 1l, maar ook in handige brikjes van 200 ml, ideaal voor tijdens een uitstap.
Je kan groeimelk als aanvulling geven vanaf 1 jaar.

Blog door Mama Baas i.s.m. Bambix.