Bambix beertje zwaait

Hoeveel groeimelk per dag?

Hoeveel groeimelk per dag?

Er wordt aangeraden van je peuter vanaf
1 jaar 500 ml groeimelk per dag te geven.
Bijvoorbeeld 250 ml ’s morgens en 250 ml ’s avonds.

Hoeveel groeimelk per dag?

We horen het vaak van bezorgde mama’s en papa’s: “Zolang mijn kindje maar goed eet en drinkt!” Maar hoe zit dat met de dagelijkse dosis groeimelk? Hoeveel groeimelk is “genoeg”? En kan je bengel ook té gulzig zijn?

Ons advies: geef jonge kindjes vanaf de leeftijd van 1 jaar tot maximum 500 ml melkproducten per dag.

Een gezond gemiddelde

Om aan alle voedingsnoden te voldoen, raden we aan je kind 350 tot 500ml groeimelk per dag te geven, als aanvulling op een gevarieerde voeding. 500ml Bambix groeimelk en groeidrinks bevat de juiste dagelijkse hoeveelheden vitamines en mineralen voor je peuter.

Waarom 500ml groeimelk per dag?

Wanneer je een peuter melkproducten geeft, zorg je er best voor dat het niet te veel eiwitten binnenkrijgt. Bambix groeimelk bevat de juiste hoeveelheid goede vetten, complexe koolhydraten en een lagere hoeveelheid eiwitten. Bovendien is Bambix groeimelk verrijkt met vitamines en mineralen en bevat geen toegevoegde suikers. Om die reden is groeimelk een perfecte aanvulling op de dagelijkse voeding van je peuter.

’s Morgens en ’s avonds

500ml komt overeen met 2 flesjes of bekertjes per dag en kan dus best op verschillende momenten gegeven worden. 250ml ’s ochtends en ’s avonds om helemaal tot rust te komen bijvoorbeeld. Da’s tweemaal genieten dus.

mama geeft groeimelk aan zoontje
Bambix beertje berenkoekjes met honing

Tip:

Combineer Bambix Groeimelk met heerlijke Bambix koekjes.
Mmm, lekker nostalgisch!