schattig kindje

Ons verhaal

Bambix, meer dan 120 jaar
geschiedenis

1896: De geschiedenis van Bambix begint in Nederland …

In 1896 start ondernemer Martinus van der Hagen met de productie van een vervanger voor moedermelk in een melkerij in Zoetermeer, Nederland. Hij verkrijgt het exclusieve recht om voeding voor zuigelingen te produceren op basis van koemelk. Daarbij maakt hij gebruik van de Blackhaus-methode, een methode vernoemd naar een Duitse wetenschapper. Deze methode bestaat erin vervangmelk te produceren, zonder bacteriën, een hele prestatie in die periode!

1961: Bambix’ eerste stappen in België

Het merk Bambix zet de eerste stappen op de Belgische markt in 1961. De beroemde berenkoekjes, papjes en groeimelk maken van Bambix de onmisbare partner voor voeding voor verschillende generaties. En jij maakt vast ook deel uit van één van deze generaties!

het Bambix gamma

2018: Bambix: de comeback!

In 2018 zette Inex het merk Bambix opnieuw in de markt. Sindsdien waakt het vriendelijke beertje over de voeding en de goede groei van jouw kindje.

Goede melk van bij ons, om goed te groeien!

Van bij ons

Bambix is een deel van Inex, een familiaal zuivelbedrijf gevestigd in het Oost-Vlaamse Bavegem. Dagelijks haalt Inex de dagverse melk op bij melkveebedrijven in een straal van 120 km rond het bedrijf.

Lokale producten

We kiezen ervoor om uitsluitend te werken met zorgvuldig uitgekozen lokale producenten.

Hoge kwaliteit

Onze melk komt van boerderijen waar de koeien minstens 120 dagen per jaar en 6 uur per dag op de wei doorbrengen, meestal van de lente tot de herfst. Want als de kwaliteit van onze producten een prioriteit is, moeten we ook aandacht besteden aan het welzijn van de dieren die bijdragen aan die kwaliteit.

Ontdek het gamma van Bambix

De voeding die jouw kleintje de eerste levensjaren krijgt heeft invloed op de groei en op de gezondheid op korte, midden- en lange termijn. Daarom heeft Bambix een gamma ontwikkeld dat is afgestemd op elke fase in de ontwikkeling.

Bambix assortiment