kindjes drinken groeidrink

Waarom soja groeidrink een uitstekend plantaardig alternatief is

Bambix blogt

Waarom soja groeidrink een uitstekend plantaardig alternatief is

Voor (m)elk wat wils. Zo redeneren we bij Bambix. En daarom hebben we zowel een groeimelk op basis van koemelk als een groeidrink op basis van soja in ons assortiment. Zolang je peuter maar alle belangrijke voedingsstoffen krijgt! Lees er hier meer over en maak vanaf nu altijd 100% de juiste keuze. Jouw keuze!

kindjes drinken groeidrink

Waarom sojadrink?

Sojadrink heeft – in zijn verschillende smaken en variëteiten – al even zijn weg naar de supermarkt gevonden.

Soja groeidrink speelt niet enkel in op de vraag naar vegan, voor peuters met lactose-intolerantie of allergie voor koemelk biedt het een ideaal plantaardig alternatief, op voorwaarde dat een aantal nutriënten toegevoegd worden.

Bij nog anderen valt sojadrink gewoon in de smaak. Letterlijk én figuurlijk dan. Sommige peuters willen niks liever dan hun sojadrinkje ’s morgens en ’s avonds. Om maar te zeggen: sojadrink, ook wel “sojamelk” in de volksmond, is meer dan een lactosevrij alternatief voor melk.

Als groeidrink wordt sojadrink aangevuld met alle essentiële bouwstenen voor je peuter.

Soja groeidrink van Bambix

Voor Bambix soja groeidrink gebruiken we enkel de soja-eiwitten. Deze eiwitten worden uit de sojabonen gezuiverd. Op die manier beschikt soja groeimelk van Bambix – net als groeimelk op basis van koemelk – over de juiste hoeveelheid hoogwaardige eiwitten.

Bambix 100% plantaardig

Wij kozen voor Boris de Bambix groeidrink op basis van soja.

Boris had als baby een koemelkallergie en reflux en kreeg hiervoor aangepaste melk. De overstap naar gewone groeimelk zou te groot zijn voor hem. 

Daarom kozen we samen met onze kinderarts voor Bambix soja. We zijn stap voor stap overgeschakeld en hebben hierbij geen problemen ondervonden. 

De soja groeidrink valt heel erg in de smaak bij Boris.

― Sarah Saenen, mama Boris

mama geeft melkflesje aan zoontje
Bambix_groeimelk_soja+Beer_N

Soja groeidrink versus groeimelk?

Naar voedingswaarde is er eigenlijk geen verschil tussen Bambix soja groeidrink en Bambix groeimelk. Beide zijn volledig afgestemd op de gezonde ontwikkeling van je kleine bengel. Onze Bambix groeimelken bevatten de juiste hoeveelheid hoogwaardige eiwitten, onverzadigde vetten (omega 3 en omega 6), complexe koolhydraten en vitaminen en mineralen. Met Bambix soja groeidrink bieden we een plantaardig alternatief op basis van soja. Deze is van nature lactosevrij en bevat geen koemelkeiwitten, maar garandeert je kind nog steeds alle noodzakelijke voedingsstoffen en is laag in suikers.

Ontdek ons volledig groeimelk gamma.

Meer weten over groeimelk?

Bambix Complete Care formule

Om rekening te houden met wat jouw kindje nodige heeft om te groeien, heeft Bambix Complete Care ontwikkeld. Deze formule geeft je kind de essentiële voedingsstoffen voor de groei, bij inname van 200 ml groeidrink per dag:

IJzer en
vitamine C

Voor een normale werking van het immuunsysteem

Calcium en
vitamine D

Voor sterke botten

Vitamine B

Voor energie