dochter geeft kus aan mama

Ode aan alle mama’s

Bambix blogt

Ode aan alle mama’s

dochter geeft kus aan mama

Binnenkort is het Moederdag. Geen beter moment om een ode te brengen aan alle mama’s die elke dag het beste van zichzelf geven. Voor Bambix is het duidelijk, echt elke mama verdient het om in te bloemetjes te worden gezet, maar welke Supermom-cape draag jij?

 1. De mama die 36 rollen tegelijk combineert en voortdurend moet switchen tussen een online meeting met haar collega’s, op de achtergrond een ruzie tussen haar kids oplost en ergens tussendoor nog tijd moet zien te vinden om die wiskundevraagstukken uit te leggen.
 2. De mama die toch het huis uit moet om te gaan werken, met alle risico’s van dien, ook al zou ze liever veilig thuis bij haar kroost blijven. En die na het werk naar de supermarkt snelt en bij het thuiskomen merkt dat ze de lievelingskoekjes van haar kinderen is vergeten.
 3. De mama die dag na dag leuke dingen uitprobeert, steeds opnieuw inspiratie opdoet om haar kids te entertainen en die er met een niet aflatende energie in slaagt een leuke tijd met haar kinderen door te brengen.
 4. De mama die geen energie meer heeft om haar kinderen te entertainen of daar simpelweg de tijd niet voor vindt, maar wat blij is dat ‘tante Televisie’ of de iPad het entertainment even overneemt.
 5. De mama die van haar tijd thuis gebruik maakt om een lenteschoonmaak te houden en taakjes af te werken die anders blijven liggen. Al is het maar om rust in haar hoofd te scheppen.
 6. De mama die al flipt bij het idee dat ze extra taakjes zou moeten doen, omdat ze zo al niet door haar huishouden geraakt. Die elke dag opnieuw zuchtend naar de rommel kijkt en zich afvraagt hoe het huis er zó ontploft kan uitzien.
 7. De mama die geniet van het feit dat er eens geen ochtendrush is of ze eens geen taxichauffeur moet spelen om haar kroost naar 101 hobby’s te brengen en dat er meer quality time is met het gezin.
 8. De mama die een depressie nabij is en het allemaal niet meer weet. Die één en al frustraties is en ’s avonds als een hoopje ellende een traantje laat omdat ze snakt naar wat rust en een momentje voor zichzelf.
 9. De mama die probeert om elke dag gevarieerde en gezonde kost op tafel te zetten.
 10. De mama die het gezeur van haar kindjes “die dat niet lusten” beu is, en dus alles overgiet met ketchup of mayonaise of die hen elke dag spaghetti, balletjes in tomatensaus of worst met appelmoes voorschotelt zodat ze toch eten. Zij die blij is dat er zoiets bestaat als comfort food en die de hemel dankt voor het concept apero.
 11. De mama die ziek is en die toch alles moet blijven manage of de mama die zelf thuisblijft om voor haar zieke kroost te zorgen.
 12. De mama van een kindje met een verminderde immuniteit, die als een leeuwin voor haar kind vecht en alles uit de kast haalt om haar kind te beschermen.
 13. De mama die net is bevallen en haar weg baant in haar prille bestaan als kersverse moeder.
 14. De (wens)mama die in een fertiliteitstraject zit en haar uiterste best doet om haar kinderwens te vervullen.
 15. En bovenal: de mama die haar kindjes doodgraag ziet, no matter what. Die de veilige haven is voor haar kroost. Die haar kinderen op de eerste plaats zet en dat altijd zal blijven doen.

Je bent goud waard

Aan al die mama’s: het wordt veel te weinig gezegd, maar je doet het fantastisch. Je bent een straffe madam. Je bent goud waard. Je geeft het beste van jezelf, elke dag opnieuw. En ja, dat is genoeg. Jij bent genoeg en dat verdient een gigantische pluim!

Mama-bonnen

Wij vinden dan ook dat alle mama’s een extraatje verdiend hebben. En dat hoeft echt niet veel te zijn: een keertje kunnen uitslapen, iemand die lekker voor haar kookt of een momentje voor haarzelf. Klinkt als muziek in de oren, niet? Laat jezelf daarom verwennen met een leuke mama-bon.

Blog door Mama Baas i.s.m. Bambix.