Bambix blogt
Recept voor heerlijke aardbei-yoghurttaart met Bambix koekjesbodem
Wist je dat Bambix berenkoekjes ook perfect zijn om een lekkere taartbodem te maken? Voor deze taart combineren we de favoriete koekjes van je spruit met een lekkere aardbei-yoghurtvulling. Ga aan de slag met dit eenvoudige recept van The Baking Foodstylist en het hele gezin zal mee smullen!
Ingrediënten voor 1 taart
- 1 pak Bambix berenkoekjes met honing (150 gr)
- 65 gr gesmolten boter
- 500 gr Inex halfvolle natuuryoghurt (= 4 potjes)
- 1 citroen (zeste + 2 el sap)
- 500 gr aardbeien
- 9 blaadjes gelatine (2 gr/blaadje)
- 30 gr suiker (of honing)
Bereiding
- Bekleed een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
- Verkruimel de koekjes, meng door de gesmolten boter en verdeel over de bakvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat opstijven in de koelkast.
- Tip: Wil je graag een krokantere bodem, zet de bakvorm dan 10 à 12 minuten in een oven van 180°C en laat afkoelen.
- Week de gelatineblaadjes een 10-tal minuten in koud water.
- Rasp de citroen en hou de zeste even apart.
- Verwijder de steeltjes van 250 gr aardbeien en pureer met de staafmixer. Verwarm 50 gr van de aardbeienpuree met 2 eetlepels citroensap en los hierin de gelatine op. Laat even afkoelen.
- Doe de yoghurt in een kom en voeg de suiker, de citroenzeste en de rest van de aardbeienpuree toe.
- Voeg hieraan het afgekoelde gelatinemengsel toe en meng alles rustig door elkaar.
- Schep het yoghurtmengsel op de koekjesbodem en laat minimaal een 4-tal uur opstijven in de koelkast (liefst een volledige nacht).
- Werk de taart af met de rest van de aardbeien.