kindje is ziek

Boost het immuunsysteem van je peuter met deze tips

Bambix blogt

Boost het immuunsysteem van je peuter met deze tips

immuunsysteem peuter

Tijdens koudere dagen en vochtiger weer, zal het jou waarschijnlijk niet verbazen dat de snotneus, hoest en hoofdpijn volop de kop komen opsteken. Thuis ook al gemerkt 🤧?

Hoog tijd om een versnelling hoger te schakelen met ons immuunsysteem.

Ons immuunsysteem beschermt ons tegen virussen waarmee het al in aanraking is gekomen en waarvoor reeds antistoffen zijn aangemaakt. Gezien de jonge leeftijd van baby’s en peuters, zijn ze nog met weinig ziektes in aanraking gekomen, dus staan er nog niet zo heel veel antistofsoldaatjes klaar om te vechten. De kans dat een peuter vaker ziek wordt dan een volwassenen, is hierdoor groter.  

Heeft jouw peuter meermaals per jaar een verkoudheid? Dit is perfect normaal tijdens de eerste levensjaren en net hier is het immuunsysteem zich aan het aansterken. Bovendien zijn de meeste infecties onschuldig en duren ze helemaal niet lang.   

Als ouder kan je het immuunsysteem van je peuter wel een duwtje in de rug geven, we delen hier alvast enkele tips! 

Tips om het immuunsysteem van je peuter aan te sterken .

1. Voldoende buitenlucht en beweging  

Laat je peuter voldoende spelen, bewegen, sporten, wandelen en ravotten. Ga naar buiten, want frisse buitenlucht kan het immuunsysteem van je peuter stimuleren. Daarnaast is de kans dat ze in openlucht besmet worden kleiner dan wanneer ze gezellig samen binnen zitten te hoesten en snotteren.


2. Gezonde en gevarieerde voeding  

De juiste voeding is belangrijk voor een goede weerstand. Kies voor gevarieerde voeding, boordevol variatie en vermijd te veel suikers want die ondermijnen de weerstand van je peuter.  

Bambix groeimelken en groeidrinks vormen de ideale aanvulling op de dagelijkse voeding. Zowel onze groeimelk, als plantaardige groeidrinks bevatten hoogwaardige eiwitten, de juiste vetten én ze worden verrijkt met vitaminen en mineralen. Bovendien bevat onze groeimelk geen toegevoegde suikers* en zijn onze plantaardige groeidrinks op basis van soja en rijst laag in suikers.  

 

Buitenlucht en beweging peuter
Handen wassen peuter

3. Een goede handhygiëne   

De handen zijn één van de favoriete opstapplaatsen voor bacteriën en virussen om mee te reizen met je peuter. Door de handjes van je peuter voldoende te wassen, krijgen de bacteriën en virussen veel minder kans. Zorg ervoor dat je peuter z’n handjes wast, voor het eten, na een toiletbezoekje, na school/opvang. Maar overdrijf hier zeker ook niet in, want dan werkt het averechts.  

 

4. Voldoende rust en slaap  

Peuter zijn betekent dagelijks op avontuur en ontdekking gaan. Een goede nachtrust is daarom uiterst belangrijk om hiervan te ‘herstellen’ en de batterijen terug op te laden. Bovendien is een uitgeruste peuter ook minder vatbaar voor virussen dan een vermoeide peuter. 

 Zijn jullie soldaatjes al klaar om de strijd aan te gaan met de virussen en bacteriën? 💪 

*enkel van nature aanwezige suikers