kindjes drinken papflesje

Uitgetest: rijst groeidrink smaakt naar meer

Bambix blogt

Uitgetest: rijst groeidrink smaakt naar meer

kindjes drinken papflesje

Een peuter ontdekt volop de wereld. Zeker als die eerste stapjes een feit zijn, kan het niet snel genoeg gaan. Zo’n kleine ontdekker heeft nood aan gezonde, evenwichtige én gevarieerde voeding. Groeimelk kan een prima aanvulling zijn, maar waarom daarin niet afwisselen met een plantaardige groeidrink? Mama Baas testte daarom onze Bambix groeidrink met rijst uit.

Een goede aanvulling op een gezonde en gevarieerde vaste voeding? Dat is melk. Dat kan via borstvoeding, koemelk of groeimelk. Kinderen krijgen bij voorkeur tot de leeftijd van drie jaar een aangepaste melkvoeding, zodat ze de juiste hoeveelheid eiwitten, calcium en vitamines innemen.

De juiste groeimelk

Ben je wat onzeker over groeimelk? Of het een plek heeft in een gezond voedingsschema voor een peuter vanaf 1 jaar? Dat is niet gek, je wil het allerbeste voor je kindje hé. Maar toch is groeimelk een perfecte aanvulling binnen een gezonde voeding voor peuters.

Net zoals bij andere voedingsproducten is het belangrijk om de juiste en gezonde keuze te maken. Niet elke groeidrink heeft namelijk dezelfde samenstelling en is evenwaardig. Kind & Gezin en de Vlaamse Verenging van Kinderartsen raden aan om te kiezen voor een groeimelk zonder toegevoegde suikers. En goed nieuws: je vindt ook aangepaste groeidrinks in plantaardige vorm.

Mijn beide dochters zijn sinds hun geboorte gevoelig aan koemelkproducten. Toen we bij Alix overschakelden op groeimelk probeerden we verschillende opties uit. Maar van koemelk kreeg ze steevast buikpijn. Dus vonden we onze redding in soja groeidrink. Dankzij de rijst groeidrink van Bambix kunnen we nu eens afwisselen, wat wel fijn is. Bovendien is het volledig plantaardig en laag in suikers. Allemaal zaken die ik belangrijk vind. En Alix vindt het lekker – dat is het allerbelangrijkste,” aldus mama Paulien.

Plantaardig: zoveel je zelf wil

Welke groeimelk je geeft, is volledig jouw keuze. Wil je graag dat je kindje gevarieerd drinkt en afwisselt tussen groeimelk en een plantaardig alternatief? Doen. Misschien trek je sowieso de plantaardige kaart, omdat het aansluit bij jullie voedingspatroon. Het kan ook zijn dat je kindje een koemelkallergie heeft of lactose-intolerant is.

Bambix heeft een ruim én gezond aanbod aan groeimelken en -drinks, die volledig zijn afgestemd op de Belgische voedingsaanbevelingen voor peuters vanaf 1 jaar. Alle varianten bevatten de juiste hoeveelheid eiwitten, goede vetten en koolhydraten en daarbovenop nog eens verrijkt met vitaminen en mineralen.

Rice, rice baby

Een groeidrink op basis van soja vond je al langer in het aanbod van Bambix, maar er bestaat ook een variant op basis van rijst. Het is een 100 % plantaardige en volwaardige groeidrink die lactosevrij en laag in suikers is. Helemaal wat je zoekt als je een vegan optie zoekt en/of allergieën of intoleranties wil omzeilen.

Mama Baas Pauline was meteen enthousiast over de Bambix rijst groeidrink.  Dochtertje Alix zag het ook zitten om eens iets nieuws te proberen. Die Bambix rijst groeidrink smaakte dus duidelijk naar meer.

Blog door Mama Baas i.s.m. Bambix.

kindje drinkt melkflesje